Hoe kom ik zonder al te veel stress deze coronacrisis door?

We zitten er inmiddels al een aantal maanden in, de veel besproken en hardnekkige coronacrisis. Een periode die veel stress en onrust (en waarschijnlijk ook wat extra kilo’s) met zich meebrengt. Misschien ben je inmiddels al een beetje gewend aan het ritme die je sinds maart hebt opgebouwd, of misschien ben je nog steeds zoekende naar iets wat werkt. Mocht je jezelf herkennen in dat laatste: maak je geen zorgen, je bent niet de enige.


Of je nou al wel een ritme hebt of nog steeds geen idee hebt hoe je dit moet aanpakken, het belangrijkste is dat je iets zoekt wat werkt voor jou. Om je een stapje in de goede richting te helpen hebben we een aantal tips voor je.


1. Creëer structuur en regelmaat in je dag, waardoor je precies weet wat je te wachten staat en je niet voor verrassingen komt te staan. Dit geldt niet alleen voor je voeding, maar ook voor je werk, je work-outs, je ontspan momentjes en (een hele belangrijke) je slaap.


2. Maak voor jezelf een keuze wat je nog WEL mag. Zeker nu deze periode al zo veel restricties met zich meebrengt, wil je het jezelf niet nog moeilijker maken. Dus waar geniet je nou echt van? Plan dit in jou dag of week. Zo heb je weer iets om naar uit te kijken!


3. Tackel het welbekende: ‘ik trek een zak lekkers open en die zak gaat leeg, want ik heb het verdiend’-moment. Bepaal voor jezelf of die zak lekkers halverwege de zak nog steeds zo lekker smaakt als in het begin. Het is geen probleem om jezelf af en toe wat comfortfood te gunnen, maar als dit te vaak en in grote hoeveelheid gebeurt kan dit bijdragen aan wat extra kilo’s. Verdeel de zak in kleinere hoeveelheden en geniet extra veel van dat ene kleine bakje!


4. Neem de tijd om een gewoonte te veranderen. Gewoontes ontstaan niet zomaar, dit heeft tijd nodig. Maar eenmaal veranderd kost het je geen moeite meer en gaat het gewoon vanzelf. Maar gun je vooral die tijd en voorkom zo frustratie. Lukt het dan alsnog niet? Kies dan voor een stap terug  wat jou gemakkelijker afgaat! Kleine veranderingen brengen uiteindelijk een groot resultaat.
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven