6 tips om het thuiswerken wat aangenamer te maken

Inmiddels werken de meeste mensen vanuit huis. Dit kan een aantal positieve zaken met zich meebrengen zoals meer structuur in je dag en minder reistijd, maar je kan ook zeker tegen de minder leuke kanten aanlopen. Denk maar eens aan minder contact met je collega’s, kinderen die thuis zijn of minder motivatie om aan het werk te gaan. Hoe ga je nou slim met die minder leuke kanten om? Wat kan je doen om het thuiswerken toch wat aangenamer te maken? Het belangrijkste is dat je jezelf vooral niet extra taken op je hals haalt, maar dat je met name wat meer efficiëntie in je werk/leven creëert en je probeert je dag wat op te leuken.


Tip 1: Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken

Ondanks dat we op dit moment niet zoveel meer mogen heb je nog genoeg opties om je dag wat op te leuken. Eet je lievelingseten als lunch of diner. Of kijk een aantal afleveringen van je favoriete serie op Netflix als je klaar bent met werken. Je kan ook in het weekend een activiteit plannen waar je naar uit kan kijken!


Tip 2: Luister je favoriete muziek tijdens het werk

Zet jouw favoriete afspeellijst op, ga op zoek naar een onbekende artiest of luister muziek die je vroeger altijd luisterde. Laat muziek je werkdag opleuken en zing mee met je favoriete artiest!


Tip 3: Werk met de pomodoro techniek

De pomodoro techniek is 25 minuten werken, 5 minuten rust. In die 5 minuten kan je even een kopje thee pakken of misschien een doekje over de keuken halen, even de was opvouwen of de planten water geven. Dus kleine huishoudelijke klusjes die je even doen ontspannen en ervoor zorgen dat je huis lekker schoon blijft. Want niets is zo fijn als een schoon huis!


Tip 4: Maak dagelijks even een wandeling

Even bewegen zorgt voor extra energie gedurende de dag en het zorgt ervoor dat je hoofd weer even ontspant. Je kan zelfs telefonische meetings tijdens een wandeling doen. Kies een moment waarop jij die wandeling gaat maken en zet die extra stappen!


Tip 5: Doe een workout na je werk

Sporten na je werk kan helpen om wat stress te verlichten en zodat jij ontspannen je avond in kan gaan. Dus op het moment dat je je computer uitzet even een korte workout van bijvoorbeeld 10 minuten, dan lekker je chillkloffie aan en ontspannen maar!


Tip 6: Koop iets leuks voor jezelf

Af en toe is het fijn om jezelf eens te belonen. Zeker als voor jou het thuiswerken zwaar valt. Verwen jezelf daarom af en toe door iets leuks te kopen voor jezelf. Het hoeft niet groot te zijn, maar kijk op dat moment waar je blij van wordt.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven